Dag Workspace One, hallo Ivanti Workspace Control

D

Dag Workspace One, hallo Ivanti Workspace Control!

Ivanti heeft afgelopen week versie 10.2.500 van Ivanti Workspace Control vrijgegeven. Naast de naamsverandering waarbij ze afstappen van oude RES naamgeving RES Workspace One (of Workspace Manager… of nog ouder Powerfuse…) is dit ook de versie met de complete Ivanti ‘rebranding’. Dat betekend dat het startscherm, de wizard en het datastore gedeelte allen de nieuwe Ivanti achtergrondafbeeldingen en kleurstellingen hebben gekregen. Voor de Relay servers betekend dit dat de cache locatie gewijzigd is van c:\programData\RES naar c:\programdata\Ivanti.

Ivanti Workspace Control

Whitelisting

Uiteraard is deze rebranding niet de enige wijziging in deze versie. Er zijn verbeteringen doorgevoerd op het gebied van security management. Net als Applocker kan Ivanti nu applicaties whitelisten op basis van bestandscertificaten. Hiermee kunnen applicaties vanaf nu toegestaan worden met veel minder regels op basis van bijvoorbeeld de Vendor of Product name.

Automation

Verder heeft Ivanti ook aandacht besteed automation. In de vorige versie waren er al verschillende REST API’s toegevoegd en in versie 10.2.500 zijn deze verder uitgebreid waardoor nu gescript nieuwe certificaat regels aangemaakt, aangepast en verwijderd kunnen worden.

En last but not least is er in deze deze versie onder andere ondersteuning voor Citrix Xenapp en Xendesktop versie 7.15 LTSR gekomen.

De volledige release notes staan op de website van Ivanti:  https://community.ivanti.com/docs/DOC-66241

Daar is uiteraard ook de downloadlink te vinden:

https://community.ivanti.com/docs/DOC-65694

Over de auteur

Eltjo van Gulik

Eltjo is een enthousiaste en gedreven technisch consultant met ruim 18 jaar ervaring in de IT met een sterke focus op server- en applicatie virtualisatie producten van onder andere Microsoft (RDS, App-v, etc) en Citrix (XenDesktop, XenApp) en het installeren, configureren en beheren van applicaties binnen deze omgevingen.

Door Eltjo van Gulik

Over

Eltjo van Gulik

Eltjo is een enthousiaste en gedreven technisch consultant met ruim 18 jaar ervaring in de IT met een sterke focus op server- en applicatie virtualisatie producten van onder andere Microsoft (RDS, App-v, etc) en Citrix (XenDesktop, XenApp) en het installeren, configureren en beheren van applicaties binnen deze omgevingen.

Contact