Citrix lijft Cedexis in

C

Twee weken geleden kondigde Citrix aan Cedexis gekocht te hebben.

Ik moet bekennen dat ik persoonlijk nog nooit gehoord had van Cedexis voordat ik het tweet van Citrix  en het daarop volgende persbericht had gelezen.

In de factsheet PDF van Cedexis wordt Citrix wel al genoemd:

ADC solutions, however, including industry veterans and leaders like F5 and Citrix Netscaler, were not designed for today’s modern, distributed applications. Contemporary architecture demands a cloud-native system:  a truly software-defined delivery platform that enables IT Ops, Developers, and DevOps teams to automate and optimize without having to commit to monolithic system replacements and expenses.

De productlijn van Cedexis bestaat uit meerdere componenten die samen het Cedexis Applicatie Delivery Platform, ADP, vormen.

Je kunt de technology van Cedexis vergelijken met de navigatie app Waze.

Met Waze wordt je route in realtime dynamisch aangepast aan de hand van grote hoeveelheiden data en informatie die wordt verzameld door alle Waze gebruikers.

Die productlijn bestaat onder andere uit de volgende drie componenten:

Radar

Radar verzamelt real-time experience data van 50.000 netwerken wereldwijd. Met deze data kan het ADP de applicatie delivery voorspellen en verzekeren dat het juiste pad gekozen wordt op basis van deze al real-time data. Volgens Cedexis is Radar ’s werelds grootste user experience measurement netwerk.

Deze statistieken zijn live te bekijken via https://live.cedexis.com/

Sonar

In tegenstelling tot Radar is Sonar een real-time, synthetische monitoring oplossing die de gezondheid van de onderliggend resources analyseerd en controleerd of deze niet overbelast worden of voor onderhoud offline gehaald zijn.

Fusion

Fusion kan gebruik maken van 3rd party data voor zijn beslissingsmatrix en daarmee het optimale pad voor het verkeer uit te zetten.

Hiervoor kan bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van AWS Cloudwatch data of bijvoorbeeld HTTP GET metrics.

Ik ben benieuwd te zien hoe Citrix de technologie van Cedexis gaat integreren in hun bestaande Netscaler portofolio, Netscaler ADC en SD-WAN.

Citrix zou bijvoorbeeld de GSLB functionaliteit kunnen uitbreiden met de metrics van Cedexis. Voor Netscaler zou dat SD-WAN bijvoorbeeld kunnen betekenen dat de de optimale route niet alleen bepaald wordt op basis van bijvoorbeeld de kosten van de verbinding maar door gebruik te maken van Cedexis technologieën ook op basis van beschikbaarheid van de verbinding.

Over de auteur

Eltjo van Gulik

Eltjo is een enthousiaste en gedreven technisch consultant met ruim 18 jaar ervaring in de IT met een sterke focus op server- en applicatie virtualisatie producten van onder andere Microsoft (RDS, App-v, etc) en Citrix (XenDesktop, XenApp) en het installeren, configureren en beheren van applicaties binnen deze omgevingen.

Door Eltjo van Gulik

Over

Eltjo van Gulik

Eltjo is een enthousiaste en gedreven technisch consultant met ruim 18 jaar ervaring in de IT met een sterke focus op server- en applicatie virtualisatie producten van onder andere Microsoft (RDS, App-v, etc) en Citrix (XenDesktop, XenApp) en het installeren, configureren en beheren van applicaties binnen deze omgevingen.

Contact